info@verhuisbedrijfdirect.nl

Mon to Sun 9:00 AM – 6:00 PM

Duurzaam verhuizen

Binnenkort verhuizen? Kies voor de duurzame manier

Verhuizen kost veel tijd en energie, logisch dat je dan zo snel mogelijk alles wilt regelen. Tegenwoordig wordt duurzaamheid steeds belangrijker in de maatschappij. Zo zijn er al duurzame producten op de markt, milieubewuste manieren om afval te scheiden en er zijn zelfs manieren om milieubewust te verhuizen. Benieuwd naar hoe u uw inboedel op een duurzame manier van a naar b brengt? Lees dan snel verder en ontdek de tips over hoe u duurzaam kunt verhuizen.

Tip 1: Kies voor duurzame dozen

  • Huur kartonnen verhuisdozen. Veel (breekbaar) inboedel? Huur verhuisdozen bij een verhuisbedrijf. Deze zijn van stevige kwaliteit en gaan langer mee.
  • Gebruik plastic verhuisboxen. Voor een milieuvriendelijke verhuizing kunt u deze boxen bij u laten bezorgen en bij uw nieuwe huis laten ophalen. Ze zijn volledig recyclebaar en makkelijk in gebruik.
  • Koop tweedehands verhuisdozen. Gebruikte dozen zorgen weer voor minder afval.

Tip 2: gebruik duurzaam inpakmateriaal

Bij duurzaam verhuizen hoort zo min mogelijk plastic. Voor breekbare spullen kunt u beter gebruik maken van kussens, handdoeken, knuffels en oude kranten. Of koop biologisch afbreekbaar papier. Om te voorkomen dat deuren en laden van je meubels niet open gaan tijdens het transport, kunt u spanbanden gebruiken.

Tip 3: Vervoer uw inboedel met een elektrische verhuiswagen

Elektrische verhuiswagens stoten minder CO2 uit en zorgen voor minder geluidsoverlast. Kijk bijvoorbeeld op Verhuiselektrisch.nl. Gaat het om een bescheiden inboedel? Kies dan voor een elektrische bakfiets.

Tip 4: Recycle je oude spullen

Oude spullen tegengekomen en overweegt u om deze weg te doen? Gooi ze niet in de afvalcontainer! Vaak zijn spullen nog prima in staat voor hergebruik of kunnen ze gerecycled worden. Veel gemeenten hebben een recycle centrum of milieustation. U kunt tweedehands spullen of kleding ook online verkopen via marktplaats of Facebookgroepen. Of geef uw spullen gratis weg via gratisaftehalen.nl.

Tip 5: Kies voor een duurzame schoonmaak

Uw oude huis moet u schoon opleveren voor de nieuwe bewoner(s) en uw nieuwe huis moet natuurlijk ook schoon zijn voordat je erin gaat. Ook dit kan op een duurzame manier. Vermijd nieuwe schoonmaakmiddelen en kijk wat u nog in huis hebt. Toch nieuwe schoonmaakmiddelen nodig, kies dan voor natuurlijke middelen zoals groene zeep, soda en azijn. Let ook op de verpakkingen, kies voor geconcentreerde schoonmaakmiddelen en navulverpakkingen. Deze verbruiken minder chemicali?n en minder verpakkingsmateriaal.

Veel succes met een duurzame verhuizing!

Kortom, er zijn veel manieren om zo milieuvriendelijk te verhuizen. Met de bovenstaande tips bent u op de goede weg en met een professioneels verhuisbedrijf als Verhuisbedrijf Direct gaat het nog eenvoudiger!

Rate this post

Leave a commentWant to move worry-free?

Moving Quote

 


Questions about your move? Need tips?

You can ask us your questions free of charge and without obligation. After all, we have extensive experience with removals 🙂

085 201 3070


Open chat
1
Direct contact?
Moving Company Direct
Even quicker contact to plan your move?