info@verhuisbedrijfdirect.nl

Mon to Sun 9:00 AM – 6:00 PM

Leyenburg is een wijk in stad The Hague.
Aan de Leyeweg is ook het Hagaziekenhuis gevestigd.

Leyenburg heeft een beperte hoeveelheid eengezinswoningen en een grote hoeveelheid appartementen. Om deze reden is de bevolking in de gebied meer vergrijsd dan elders in Den Haag. Leyenburg is een rustige buurt met stabiele inwoners.
Wat voormalig gemeente Loosduinen was, is Leyenburg op gebouwd. In het 1916 werd bij de westelijke grens een kleine legerkazerne gebouwd. Het gebouw is in oorspronkelijke staat gebleven en huisvest nu de paarden van de politie. Sinds 2009 is het een gemeentelijk monumentaal pand geworden.
Het jaar 1923 werd Loosduinen opgeslokt door Den haag. Hierna werd de Laakkanaal gegraven als verbinding tussen Laakhaven en Loosduinsevaart. Dit kanaal is de noordelijke grens van de wijk. In 1930 was er een uitbreidingsplan ontwikkeld. De bouw bleef hangen in 1942 door een schaarste aan bouwmaterialen. In de jaren 50 van de vorige eeuw is het uitbreidingsplan weer opgang gekomen. In de zestige jaren van de vorige eeuw is er hoogbouw neergezet, dit omdat de grondprijs erg gestegen was en er door hoogbouw een hoge bevolkingsdichtheid gerealiseerd kon worden. In het jaar 1971 werd het ziekhuis, genaamd Leyenburg Ziekenhuis, opgeleverd. Het complex is op zijn hoogst 58 meter en heeft enkele lagere gebouwen vast zitten aan het pand. Sinds 2004 maakt het ziekenhuis deel uit van de HagaZiekenhuizen.

Open chat
1
Direct contact?
Moving Company Direct
Even quicker contact to plan your move?