info@verhuisbedrijfdirect.nl

Mon to Sun 9:00 AM – 18:00 PM

How to pack winter coats for moving

Als u van plan bent te verhuizen, dan is één van de dingen die u zou moeten interesseren is hoe u uw kleren inpakt voor verhuizing.

Van alle kledingstukken die u bezit, is uw winterkleding het moeilijkst te sorteren en in te pakken. Waarom? Winterkleding heeft de neiging veel ruimte in beslag te nemen door het grote volume, en ruimte is meestal nogal beperkt tijdens een verhuizing.

Het inpakken van winterkleren bij een verhuizing is vergelijkbaar met het inpakken van winterkleren voor op reis, maar het is in zijn geheel een grotere uitdaging. De belangrijkste reden hiervoor is dat, in tegenstelling tot het inpakken van een paar truien en een extra jas als je op skivakantie gaat, je al je winterkleding moet inpakken en verhuizen tijdens een verhuizing.

Al met al zul je een aantal handige trucs moeten kennen om ruimte te besparen bij het inpakken van winterkleding voor een verhuizing, zodat je verhuizing efficiënter verloopt. Ook moet u er zeker van zijn dat u de beste tips voor het inpakken van kleding volgt, zodat uw winterjassen, truien, mutsen en handschoenen perfect intact in het nieuwe huis aankomen.

Dus, wat is de beste manier om winterkleren in te pakken voor een verhuizing?

Wat u moet weten voordat u uw winterkleren inpakt

Er zijn een paar belangrijke dingen die u moet weten voordat u aan de slag gaat met het inpakken van uw kleding. Als u de specifieke kenmerken van deze taak begrijpt, kunt u het inpakproces aanzienlijk versnellen zonder de algemene veiligheid van de verhuizing in gevaar te brengen.

Winterkleren zijn helemaal niet breekbaar

Het goede nieuws bij het inpakken van winterkleding voor een verhuizing is dat kleding niet breekbaar is en dus op geen enkele manier beschadigd zal raken als u per ongeluk een doos vol kleding op de grond laat vallen. Kleren zijn zachte goederen, dus ze kunnen onmogelijk breken zoals huishoudelijke artikelen van glas, porselein en hout dat kunnen.

Dit feit alleen al vermindert de druk die u moet voelen bij het inpakken van uw warme kleren.

Winterkleren kunnen verrassend zwaar zijn

De meeste kleding die u inpakt voor uw verhuizing zal vrij licht zijn, wat nog een bonus is waar u blij mee moet zijn. De zwaarste kledingstukken die u in dozen moet verpakken voor een veilig transport zijn echter uw winterkleren.

Winterjassen kunnen verrassend zwaar zijn door de dikke bontvoering die ze meestal hebben. In het algemeen wegen jassen van dik leer meer dan stoffen jassen.

Ook wollen truien kunnen zwaarder zijn dan u denkt, vooral wanneer ze in één grote doos worden gepropt.

Winterkleren nemen veel ruimte in

Het slechte nieuws bij het inpakken van winterkleding tijdens een verhuizing is dat deze kledingstukken door hun grote volume veel ruimte innemen in de kartonnen dozen.

Dit zal u er waarschijnlijk toe dwingen om meer grote verhuisdozen te gebruiken dan u in gedachte had.

Moving company Rotterdam

Voordat u daadwerkelijk begint met het overbrengen van uw winterkleding in dozen, zijn er een aantal inpaktaken die u eerst moet uitvoeren om een probleemloze inpakervaring van begin tot eind te garanderen.

Hoe volumineuze winterkleren inpakken

Sommige winterkleren zijn misschien niet de moeite waard om naar een nieuw huis te verhuizen.
Het belangrijkste wat u moet doen als u winterkleding inpakt voor een verhuizing, is deze kledingstukken doornemen en per geval beslissen of u ze wilt verhuizen of niet.

Als u naar een warmer gebied in Nederland verhuist, hebt u niet echt serieuze winterkleding nodig, zoals zware met bont gevoerde jassen, wollen truien, en dikke mutsen en handschoenen. Aangezien het klimaat in het gebied van uw bestemming het hele jaar door mild zal zijn, kunt u zich beter ontdoen van de meeste of zelfs al uw winterkleren voordat u verhuist, om kostbare verpakkingsmaterialen en natuurlijk – geld te besparen.

Als u daarentegen naar een koude deel van Nederland of zelfs het buitenland verhuist, dan wilt u al uw winterkleding inpakken en verhuizen. In dit geval moet u zich alleen ontdoen van de kleding die te versleten is of die u niet meer van plan bent te gebruiken.

Verkoop of doneer de kleding die u niet nodig hebt

Het heeft echt geen zin kostbare tijd te verspillen aan het inpakken en verhuizen van uw winterkleding als u niet van plan bent ze in de nabije toekomst te gebruiken.

Als je je kleren hebt gesorteerd, zou je 3 stapels kleding moeten hebben:

 • Degene die je meeneemt naar het nieuwe huis (worden binnenkort ingepakt);
 • Diegene die je NIET meeneemt maar nog in goede staat zijn (om te verkopen, te schenken of weg te geven aan vrienden en familie)
 • de spullen die u NIET meeneemt naar het nieuwe huis en die in slechte staat zijn (om weg te gooien voor een goede recycling).
 • Doe het juiste en doneer de winterkleren die je niet echt nodig hebt. Er zijn mensen die ze harder nodig zullen hebben dan jij. U kunt ook besluiten om een aantal van die winterkleren te verkopen, vooral als ze heel licht gebruikt zijn of nooit gedragen zijn.

Zet grote kartonnen dozen klaar

Houd in gedachten dat u grote kartonnen dozen moet gebruiken voor relatief lichte voorwerpen zoals kleding en beddengoed, en kleine tot middelgrote dozen voor vrij zware dingen zoals boeken.

Zorg er dus voor dat u voldoende grote verhuisdozen heeft voordat u begint met het packing up van uw winterkleding. Ook kunnen sommige winterjassen te duur zijn om te riskeren dat ze beschadigen door ze in gewone kartonnen dozen te vouwen. In dergelijke gevallen kunt u het beste speciale garderobedozen gebruiken waarin u die waardevolle winterjassen kunt ophangen alsof ze in uw dressoir (kledingkast) thuis zijn opgeborgen.

 • Hoe spullen opruimen voor de verhuizing
 • Hoe winterjassen inpakken voor de verhuizing
 • Nu zou u klaar moeten zijn om uw winterkleren in te pakken. Laten we beginnen met uw jassen en jacks.

Hier is de beste manier om winterjassen in te pakken voor een verhuizing:

 • VOUW de hele winterjas dubbel, zodat de voorkant naar u toe ligt.
 • Rol de opgevouwen jas zo strak mogelijk op in een poging om eventuele opgesloten lucht in de winterjas te verwijderen.
 • HOUD de capuchon van de jas (als die er een heeft) open tot de rol klaar is. Houd de capuchon open en stop de kledingrol erin.
 • GEBRUIK een paar elastieken elastiekjes om de strak opgerolde rol aan elke kant vast te zetten en te voorkomen dat hij openvouwt wanneer hij in de verpakkingsdoos wordt vervoerd.
 • VERPLAATS de opgerolde winterjas in een grote kartonnen doos die is bekleed met schoon pakpapier.

Er zijn ook twee andere veilige methodes om winterjassen in te pakken voor een verhuizing:

 • Verpak jassen in een garderobedoos. Als u een aantal dure winterjassen heeft die u niet graag gekreukt ziet tijdens de verhuizing, dan kunt u deze het beste inpakken in een speciale garderobedoos. Het is heel eenvoudig: haal de jassen uit de ladekast en hang ze in de garderobedoos, met de hangers en al.
 • Verpak jassen in een vacuümzak. Als u echt bang bent dat u niet genoeg ruimte hebt voor uw dikke winterjassen, dan kunt u het totale volume ervan verkleinen met behulp van een vacuümzak. Met een vacuümzak van goede kwaliteit kunt u tot 80% opslagruimte besparen als de lucht uit de zak is gezogen.

Truien inpakken voor een verhuizing

Het goede nieuws is dat truien nog makkelijker in te pakken zijn voor een verhuizing dan winterjassen.

Hier is de beste manier om truien in te pakken voor een verhuizing:

Truien inpakken voor een verhuizing

 • Zorg ervoor dat u alleen de truien inpakt die u in de nabije toekomst zult dragen.
 • Leg een trui op een vlakke ondergrond, bijvoorbeeld op een tafel of op het bed in de slaapkamer.
 • Kruis de mouwen van de trui over de rug, zodat een X ontstaat.
 • Vouw het winterkledingstuk in twee verticale lijnen terwijl u de X gekruiste mouwen binnenin houdt.
 • Rol de trui strak op, begin onderaan en ga helemaal tot aan de hals.
 • Gebruik een paar elastieken elastiekjes aan elk uiteinde om de trui vast te zetten en te voorkomen dat hij openvouwt tijdens het vervoer.
 • VERPLAATS de opgerolde wintertrui in een grote kartonnen doos die vooraf met schoon pakpapier is bekleed.
 • Wanneer u extra delicate truien (kasjmiertruien, angoratruien, enz.) inpakt, wikkel de opgerolde trui dan in schoon en zacht inpakpapier voor extra bescherming. Gebruik stukjes tape over de rol papier om het op zijn plaats te houden.

Net als bij het inpakken van winterjassen en -jacks voor een verhuizing, kunt u de meest volumineuze truien die u bezit in vacuümzakken verpakken om het volume van de verpakte winterkledingstukken aanzienlijk te verminderen.

Hoe wintermutsen, sjaals en handschoenen inpakken voor een verhuizing

Het inpakken van wintermutsen, sjaals en handschoenen voor een verhuizing is vrij eenvoudig, dus u moet geen problemen hebben om de taak in nul tijd te voltooien. Er zijn slechts een paar dingen waar u rekening mee moet houden wanneer u dit doet:

 • Verpak alle kleine winteraccessoires zoals mutsen, sjaals en handschoenen in een middelgrote doos die vooraf met schoon inpakpapier is bekleed.
 • Vergeet niet de doos van een etiket te voorzien, zodat u ze na de verhuizing snel kunt identificeren.
 • Leg voor elk gezinslid een wintermuts, een paar warme handschoenen en zelfs een wollen sjaal opzij voor de verhuisdag als u toevallig in de winter verhuist.

Hoe volumineuze kleding inpakken

Overweeg het gebruik van vacuümzakken om het volume van uw winterkleding te verkleinen.

Zoals eerder gezegd, kan winterkleding nogal volumineus zijn en dat kan tijdens een verhuizing gemakkelijk een serieus probleem worden vanwege de beperkte opslagruimte. En dat is precies waarom u serieus moet overwegen vacuümzakken te gebruiken om uw winterkleding in te verpakken.

Vacuümzakken zijn ook bekend als compressiezakken en ze hebben een ventiel aan één kant waar u ofwel een vacuümslang of een handpomp moet aanbrengen om de lucht uit de opbergzakken te zuigen. Zonder lucht in de zakken krimpt het volume van de omvangrijke winterkleding aanzienlijk, waardoor de nieuwe compacte bundel veel gemakkelijker in kleinere ruimten past.

De meeste vacuümzakken die tegenwoordig op de markt zijn, beweren het volume van zachte en volumineuze artikelen tot 80% te kunnen verkleinen. U moet de hele operatie echter als geslaagd beschouwen als u erin slaagt het volume van uw omvangrijke winterkleren met 50% te verminderen.

Al met al is het inpakken van winterkleren voor een verhuizing een vrij eenvoudige taak… tenzij u heel weinig tijd hebt om u voor te bereiden op de verhuisdag. Wanneer u weinig tijd hebt, kunt u het best vertrouwen op professionele inpakkers die nog steeds ongeëvenaard efficiënt inpakken.

Checklist inpakken: Verpakkings tijdlijn voor Verhuizen

 • Verpak alle kleine winteraccessoires zoals mutsen, sjaals en handschoenen in een middelgrote doos die vooraf met schoon inpakpapier is bekleed.
 • Vergeet niet de doos van een etiket te voorzien, zodat u ze na de verhuizing snel kunt identificeren.
 • Leg voor elk gezinslid een wintermuts, een paar warme handschoenen en zelfs een wollen sjaal opzij voor de verhuisdag als u toevallig in de winter verhuist.
 • Hoe volumineuze winterkleren inpakken
 • hoe volumineuze kleding inpakken
 • Overweeg het gebruik van vacuümzakken om het volume van uw winterkleding te verkleinen.

Zoals eerder gezegd, kan winterkleding nogal volumineus zijn en dat kan tijdens een verhuizing gemakkelijk een serieus probleem worden vanwege de beperkte opslagruimte. En dat is precies waarom u serieus moet overwegen vacuümzakken te gebruiken om uw winterkleding in te verpakken.

Vacuümzakken zijn ook bekend als compressiezakken en ze hebben een ventiel aan één kant waar u ofwel een vacuümslang of een handpomp moet aanbrengen om de lucht uit de opbergzakken te zuigen. Zonder lucht in de zakken krimpt het volume van de omvangrijke winterkleding aanzienlijk, waardoor de nieuwe compacte bundel veel gemakkelijker in kleinere ruimten past.

De meeste vacuümzakken die tegenwoordig op de markt zijn, beweren het volume van zachte en volumineuze artikelen tot 80% te kunnen verkleinen. U moet het echter als geslaagd beschouwen als u erin slaagt het volume van uw omvangrijke winterkleren met 50% te verminderen.

Al met al is het inpakken van winterkleren voor een verhuizing een vrij eenvoudige taak… tenzij u heel weinig tijd hebt om u voor te bereiden op de verhuisdag. Wanneer u weinig tijd hebt, kunt u het best vertrouwen op professionele inpakkers die nog steeds ongeëvenaard efficiënt inpakken.

Rate this post

Leave a commentWant to move worry-free?

Moving Quote

 


Questions about your move? Need tips?

You can ask us your questions free of charge and without obligation. After all, we have extensive experience with removals 🙂

085 201 3070


Open chat
1
Direct contact?
Moving Company Direct
Need quicker contact to plan your move?