info@verhuisbedrijfdirect.nl

ma t/m zo 9:00 – 18:00

Bent u op zoek naar een Verhuisbedrijf in de Kooi, in Leiden? Dan bent u bij Verhuisbedrijf Direct aan het juiste adres. Klik voor meer informatie over Verhuisbedrijf Leiden.

De Kooi is een woonwijk in Leiden-Noord, Nederland. De naam van het gebied is afgeleid van een eerdere eendenkooi. Het gebied wordt begrensd door Slaaghsloot in het noorden, Zijlwater in het oosten, Oude Rijn in het zuiden en Kooilaan en Herensingel in het westen. Het land in dit gebied aan de onderkant van de Rijn behoorde tot Leiderdorp tot het in 1896 werd geannexeerd. De Vereniging Woonhuis Werkmanswoningen is gebouwd door de architect W.C. nabij de huidige Celebesstraat. Mulder en B. Buurman. Het deel dat nu De Oude Kooi heet, was rond 1920 het eerste grote sociale woningbouwproject van Leiden. De kwaliteit van de huizen die daar gebouwd zijn, is beter dan vereist door de Woningwet van 1901. Het Kooipark-gedeelte is ontworpen door Dudok. Voor woningbouwvereniging De Eendracht ontwierpen de architecten Jesse en J. Splinter verschillende woningen in De Kooi.

De straten in dit gebied zijn vooral vernoemd naar de geografische ligging van de voormalige Nederlandse kolonie. Deze naamgeving is geïnspireerd op het landgoed “Japan” aan de Lager Rijndijk, en de naam komt van de Japanse expert Philipp Franz von Siebold. De belangrijkste straten zijn Kooilaan, Sumatrastraat en Lage Rijndijk. De drukke Willem de Zwijgerlaan snijdt het gebied in twee delen direct ten noorden van het winkelcentrum Kooiplein.

Wil je graag je verhuizing laten regelen? Neem dan contact met ons op.

Chat openen
1
Direct contact?
Verhuisbedrijf Direct
Nog sneller contact om uw verhuizing te plannen?