info@verhuisbedrijfdirect.nl

ma t/m zo 9:00 – 18:00

Het Statenkwartier is een Haagse wijk  met een zeer oude geschiedenis. Dit is echter niet de naam hoe het eerst heette. Ir. I.A. Lindo, directeur van de Dienst Gemeentelijke Werken van 1890 tot 1918, maakte een waaiervormig stratenplan en aan het begin van de 20e eeuw werd het statige en mondaine Statenkwartier tussen Duinoord en het geprojecteerde ventgebied gebouwd. Kenmerkend zijn het diagonale stratenpatroon met grote, vierkante kruisingen en het reguliere fenomeen Art Nouveau-ontwerp. Statenkwartier behoort tot de plaats Scheveningen die vooral bekend is als badplaats.

Aan de noordoostzijde loopt de Scheveningseweg en aan de westzijde de Van Boetzelaerlaan.

Het Geuzenkwartier bestaat uit verschillende straten. Denk hierbij aan de Boetzelaerlaan, de Westduinweg en de Kranenburgweg. Er staan niet veel grote huizen in het geuzen- en statenkwartier. De huizen stammen uit de jaren 1910-1915.

De titel ‘Statenkwartier’ komt van de naam Staten van hun oude dagindeling van het gebied in de zeventiende en achttiende eeuw. De meeste wegen zijn vernoemd naar de Nederlandse politici van de zeventiende eeuw. Uit het ‘Geuzenkwartier’ zijn de meeste straten vernoemd naar strijders in de Tachtigjarige Oorlog, zoals veel Geuzen, zoals Lumey, Boisot en Sonoy.

Geuzen- en Statenkwartier ligt vlak bij een aantal bekende wijken. Zoals onder andere: Zorgvliet, Duinoord, Vogelwijk, Scheveningen en Van Stolkpark en de Bosjes van Scheveningen. Wilt u naar deze buurt verhuizen? Kies dan voor verhuisbedrijf Den Haag.

Toen het oorlog was in Nederland toen werd een deel van de wijk door de Duitsers gesloopt om methode te maken voor defensieve functies. Na de oorlog werd de Johan de Wittlaan samen met de President Kennedylaan op de website van die verdedigingswerken gebouwd, naast heel wat kantoorgebouwen en scholen. Tegenwoordig wordt de wijk grotendeels bevolkt door expats, die vaak werken voor de wereldwijde instellingen die in de wijk te vinden zijn, bijvoorbeeld de OPCW en Europol.

Chat openen
1
Direct contact?
Verhuisbedrijf Direct
Nog sneller contact om uw verhuizing te plannen?