info@verhuisbedrijfdirect.nl

ma t/m zo 9:00 – 18:00

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat kost een verhuizing?

U mailt met ons zoveel mogelijk informatie over de verhuizing die u wilt laten uitvoeren. Wij proberen u dan een zo realistisch mogelijke prijsschatting te geven. De kosten van de verhuizing worden bepaald op basis van nacalculatie, tenzij er anders is besproken.

Kan ik de verhuiscalculator vrijblijvend invullen?

Ja, dat kan. De vragen die u beantwoord zijn vrijblijvend en worden niet gebruikt voor overige doeleinden. Aan de hand van uw gegevens rekenen we een geschatte hoeveelheid M3 uit om tot een aantal verhuizers en type verhuiswagen te komen. Op basis van deze gegevens doen we dan een vrijblijvende kostenschatting.

Wat wordt er bedoeld met 'grote stukken'?

Als u alleen een beperkt aantal grote meubelen of witgoed wilt verhuizen valt dit onder grote stukken. Eventuele bijzonderheden kunt u in het opmerkingenveld kwijt. Denk hierbij aan afmetingen en gewichten van bijzondere stukken. Het is hierbij wel belangrijk dat u in het opmerkingenveld aangeeft als er een bijzonder item bij zit. Denk hierbij aan een piano, vleugel of kluis.

Hoeveel verhuiskrachten tijdens de verhuizing?

Wij werken ten alle tijden het liefst met twee verhuiskrachten. Op basis van twee verhuizers zijn namelijk al uw spullen verzekerd. Mocht u zelf mee willen helpen met de verhuizing, dan is dat mogelijk. Wel vervalt dan de verzekering voor eventuele schades aan uw spullen.

Zijn mijn spullen goed verzekerd?

Ja, Verhuisbedrijf Direct werkt alleen met ervaren verhuiskrachten. De kans op schades is bij ons minimaal. Mochten er toch schades ontstaan, dan zijn uw spullen verzekerd tot een bedrag van € 100.000.-

Nemen de verhuizers ook een pauze?

Ja. Daarin volgen wij de wettelijke arbonorm (CAO). Dit houdt in dat ze op een totale werkdag maximaal 1 uur pauze kunnen houden. Dit wordt niet aan u doorberekend, dit is voor onze eigen rekening.

 

Wat zijn de voorrijkosten en welke uren moet ik betalen?

Voorrrijkosten zijn kosten die wij maken om naar u toe te rijden en als we klaar zijn weer naar ons kantoor. Wij hebben gekozen voor een vast bedrag, zodat u vooraf altijd weet waar u aan toe bent. De uren die u betaalt zijn de uren gerekend vanaf het moment dat wij bij u aankomen op het eerste adres tot het moment waarop bij u klaar zijn op het laatste adres.

Ik heb de verhuizing ingepland, maar wil de datum wijzigen. Kan dat?

Ja, dat kan. Let daarbij wel op dat de wijzigingen tot minimaal 7 dagen van te worden doorgegeven. Mocht u wijzigingen binnen 7 dagen doorgeven, dan kunnen wij eventuele annuleringskosten op u verhalen.

 

Wat kan ik vooraf allemaal doen om de kosten zo laag mogelijk te houden?

U kunt het een ander vooraf zelf doen om uiteindelijk met het aantal verhuisuren te beperken en daarbij dus ook de kosten. Zo kunt u bijvoorbeeld al alle dozen en kleine spullen meenemen naar uw nieuwe woning. Wat ook veel scheelt is wanneer u bijvoorbeeld al de spullen van zolder klaarzet in de woonkamer of de garage/schuur. Ook demontage van meubels vooraf. scheelt veel tijd voor op de verhuisdag. Uiteraard mag u tijdens de verhuizing ook mee helpen met sjouwen.

Kunt u ook een waterbed, kluis, piano of vleugel verhuizen?

Alles kan worden verhuisd, maar wij willen wel een voorbehoud maken t.a.v. waterbedden. Het verhuizen van het waterbed is geen enkel probleem, maar het leeg laten lopen en weer vullen doen wij niet. Hiervoor zijn gespecialiseerde bedrijven. Het verhuizen van een kluis, piano of vleugel hoeft geen probleem te zijn. Hierbij dient u wel goed rekening te houden met het gewicht ervan. Twee verhuizers kunnen bijvoorbeeld geen vleugel verhuizen. Daarvoor moeten wij met minimaal vier verhuiskrachten zijn. Dat kan ook gelden voor een zware kluis of piano.

 

Mogen wij tijdens de verhuizing ook helpen?

Uiteraard. Het hoeft niet, maar het scheelt tijd en geld als u mee helpt. Zo kunt er voor zorgen dat vooraf alles al goed staat, maar mag u tijdens de verhuizing ook mee helpen met het sjouwen van de dozen en eventueel de meubels naar de verhuiswagen. Onze ervaren verhuizers zullen in ieder geval wel altijd de verhuiswagen laden en lossen. Dit is vakwerk en dat kunnen wij als de beste! U dient er wel rekening mee te houden dat zodra u zelf een schade veroorzaakt, deze niet verzekerd is via onze verzekering.

Zijn alle tarieven inclusief BTW?

Ja, alle genomende tarieven zijn voor particulieren inclusief BTW. Voor onze zakelijke klanten rekenen wij 21% BTW erbij.

 

Moet ik vooruit betalen?

Bij Verhuisbedrijf Direct hoeft u nooit vooruit te betalen. U betaalt pas aan het eind van de verhuizing. Dit kan zowel contant als per pinautomaat.

Hoe krijg ik een factuur?

Na afloop van de verhuizing wordt een factuur voor u opgesteld. De betaling hiervan heeft u in principe al contact of per pin voldaan aan de verhuisploeg. Deze factuur is dan ook voor uw eigen administratie.

 

Bij Verhuisbedrijf Direct verhuist u gegarandeerd voor de laagste prijs. Vind u elders een beter aanbod? Dan betalen wij u het verschil terug.

Chat openen
1
Direct contact?
Verhuisbedrijf Direct
Nog sneller contact om uw verhuizing te plannen?