info@verhuisbedrijfdirect.nl

ma t/m zo 9:00 – 18:00

7 tips voor uw eerste verhuizing

Verhuizen, het kan een rollercoaster van emoties zijn. Het is een mengeling van blijdschap en soms ook angst. Er komt namelijk zoveel bij kijken dat een hoop mensen het overzicht verliezen. Waar hangt u die ene lamp op, die u zo mooi vind. En past het wel in het interieur? Als u verhuisd vanuit uw ouderlijk huis dan is dat best wel een grote stap. Heeft u daar ook last van? Niet getreurd. In dit artikel geven we een aantal tips om ervoor te zorgen dat uw verhuizing zonder problemen verloopt en dat uw zich geen zorgen meer hoeft te maken!

Vind de juiste plek

Wanneer u gaat verhuizen is het ten eerste belangrijk dat u verhuisd naar een plek waar u zichzelf thuis voelt. Meestal kost dat best wat tijd om een plek te vinden waar u zichzelf echt op uw gemak voelt. Maar het is belangrijk dat u dit niet overhaast. Er zijn een hoop manieren om een leuk nieuw appartement te vinden. Dit kunt u online doen, denk hierbij bijvoorbeeld aan Funda maar dat kan ook via via. Misschien kent u wel iemand die net uit zijn / haar appartement trekt.

Lukt het niet met het zoeken van een appartement of nieuwe woning? Zorg er dan iedereen om u heen op de hoogte is, van uw verhuisplannen. Denk aan familie, vrienden, kennissen, collega’s enz.

Daarnaast is het ook handig om voor een locatie te kiezen die dicht bij uw werk, school of andere activiteiten ligt die u graag doet.  Of dat nou in Utrecht of een andere plaats is.Denk bijvoorbeeld aan uw sportvereniging, een goede bakker en een supermarkt.

Zorg er verder voor dat uw huis veilig is en dat u zichzelf er veilig voelt. Als u een appartement huurt waarvan de prijs vrij laag is, in een buurt waar veel criminaliteit plaatsvind dan is het slim om ervoor te zorgen dat u voldoende en goede sloten heeft.

Wees niet bang om om hulp te vragen

Vraag bijvoorbeeld hulp aan uw ouders, ze hebben dit waarschijnlijk al vaker gedaan. Daarom zijn ze vast in staat om u te helpen. Vraag hen bijvoorbeeld om te helpen bij het berekenen van de verhuiskosten en om te kijken wat u precies nodig heeft bij de verhuizing of om voorbereidingen te treffen. Vaak zit het namelijk in de kleine dingetjes, zoals de nieuwe keuken die nog een laagje verf kan gebruiken, of het douchegordijn.

Daarnaast kan het handig zijn om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Die weten namelijk precies wat u nodig heeft, bij een verhuizing. En ze kunnen u helpen de verhuizing goed te laten verlopen. Zodat u zich nergens meer zorgen over hoeft te maken. Lekker toch?

Zet de spullen die u wil verkopen apart

Naast die kleding die we nooit meer dragen, hebben we ook allemaal in een enthousiaste bui wel eens spullen gekocht die liggen te verstoffen en waar we niks mee doen.  Zo goed als nieuw, dus daar wil je eigenlijk nog wel iets voor terug in plaats van het zomaar weg te geven. In zulke gevallen is handig om die spullen te verkopen, op bijvoorbeeld Marktplaats.

Zet de spullen apart zodat u niet in de verwarring raakt. U kunt uw spullen ook aan de kringloopwinkel verkopen, zodat u er nog iemand anders plezier mee doet. . Tegenwoordig hebben ook veel steden een Facebookpagina waar bewoners spullen te koop kunnen aanbieden. Ook dit is een goede manier om snel uw spullen te verkopen zodat u met een schone lijn aan uw verhuizing kan beginnen.

Goede gewoontes

Op uzelf wonen kan best wel wat veranderingen met zich meebrengen. Denk hierbij aan gewoontes die veranderen, zoals bijvoorbeeld het in de gaten houden van uw budget, het bijhouden van een administratie en het doen van de boodschappen.

Als u dus uw gewoontes op orde heeft dan zorgt dat u meer tot rust komt. Het bijhouden van uw uitgaven en inkomsten. Op die manier weet u wat u aan geld overhoudt om leuke dingen mee te doen!

Huur een professioneel verhuisbedrijf in

Bij een verhuizing is het belangrijk dat alles soepel verloopt en dat uw spullen zonder schade aankomen. Wanneer u veel glaswerk vervoert met verhuizen kan het nog wel eens zo zijn dat iets beschadigd en dat is natuurlijk zonde! Daarom raden wij aan om gebruik te maken van een professioneel verhuisbedrijf die ruime ervaringen heeft met verhuizen. Verhuisbedrijf Direct is zo’n bedrijf.

Wij helpen ruim 150 per maand met hun verhuizing. Wij hebben onze missie volbracht, wanneer wij bij u voor een goede verhuizing hebben gezorgd. Wij hebben een ruim werkgebied en verzorgen verhuizingen door geheel Zuid-Holland. Ons personeel is gediplomeerd en kan u volledig ontzorgen in uw verhuizing. Interesse? Via de website kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen door te bellen naar: 085-201 3070.

Ken de ‘go-to’ plaatsen in uw nieuwe stad

Zorg dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan en verzamel en dat u de ‘go-to’ plaatsen kent in uw nieuwe stad of dorp. U kunt dan niet onverwachts voor verassingen te staan.  De dichtstbijzijnde café waar u lekker kunt lachen. De bouwmarkt waar u uw klusspullen kunt halen mocht u toch nog iets vergeten zijn. Of de apotheek, mocht u opeens wat overkomen.

Hou een lijstje bij

Wanneer je verhuist, zijn er ongetwijfeld honderden dingen die je nog moet doen of niet wilt vergeten. Daarom is het makkelijk om deze dingen op te schrijven zodat u ze niet kunt vergeten. U kunt dat natuurlijk gewoon op papier doen. Maar er zijn ook apps voor die u kunnen helpen bij het maken van lijstjes. Zoals bijvoorbeeld Wunderlist.

Is de tweedehands winkel in de buurt alleen op bepaalde dagen open? Schrijf dat dan op. Dan kunt u het tenslotte ook niet vergeten. Door de hectiek ga je ongetwijfeld dingen vergeten waar je later spijt van krijgt; voorkom dit door alles zo makkelijk voor uzelf te maken.

Rate this post

Zorgeloos verhuizen?

Verhuis Offerte

 


Vragen over uw verhuizing? Tips nodig?

U kunt uw vragen gratis en vrijblijvend aan ons stellen. Wij hebben immers ruime ervaring met verhuizingen 🙂

085 201 3070


Chat openen
1
Direct contact?
Verhuisbedrijf Direct
Nog sneller contact om uw verhuizing te plannen?