info@verhuisbedrijfdirect.nl

ma t/m zo 9:00 – 18:00

Beste tips voor het verhuizen in de zomer

Voor veel gezinnen en studenten is een verhuizing tijdens de zomermaanden meestal de meest stressvolle tijd om te verhuizen. Toch kan een verhuizing in de zomer de nodige uitdagingen met zich meebrengen, vooral als u in een regio woont met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Daarom is het belangrijk om wat extra aandacht te besteden aan de ins en outs van een zomerverhuizing. Met deze nuttige tips op zak kan het net zo makkelijk zijn als een zomers briesje!

Waarom is de zomer de meest populaire tijd om te verhuizen?

De school is uit!

De meeste gezinnen met schoolgaande kinderen verhuizen liever niet in het midden van het schooljaar. Verhuizen met kinderen door het hele land betekent een grote verandering – en voor sommige kinderen kunnen de verstoringen in hun dagelijkse routines moeilijk te navigeren zijn. Daarom zullen veel gezinnen wachten tot de school uit is om de impact die kinderen tijdens de overgang kunnen ondervinden zo klein mogelijk te houden.

Meer daglicht

Laten we eerlijk zijn: het verhuisproces kost tijd, en de verhuisdag kan bijzonder vervelend zijn. Of u nu zelf verhuist (doe-het-zelf) of een professioneel verhuisbedrijf zoals Verhuisbedrijf Direct inhuurt om het voor u te doen, elk natuurlijk licht is een welkome hulp. In de meeste delen van het land zijn de dagen in de zomer langer, zodat u meer uit uw tijdlijn voor verhuizing en verhuizing kunt halen.

Beheersbaar weer

Als u in de zomer verhuist, hoeft u zich geen zorgen te maken over onstabiele weersomstandigheden zoals sneeuw, ijs of ijzel die van invloed zijn op de wegen en het reizen. Ook hoeft u geen zout te strooien op paden of door modderige sneeuwbanken te ploeteren tijdens het in- en uitladen van uw spullen.

Uitstraling

Meer “Verkocht” borden betekent meer geplande verhuizingen. De beste tijd om een huis te verkopen is meestal laat in de lente tot vroeg in de zomer. Een huis verkopen wanneer het weer aangenaam is helpt om de landschapsarchitectuur te benadrukken en de aantrekkingskracht van een huis te versterken. Een voortuin vol groen gras en fleurige bloemen is veel aantrekkelijker voor potentiële huizenkopers dan kale bomen en lege bloembakken. Bovendien zullen meer mensen open huizen bezoeken en naar huizen uitkijken als het weer meewerkt.

De beste tips voor verhuizen in de zomer

Vraag ruim van te voren verhuisoffertes aan

De zomer wordt vaak het “hoogseizoen” genoemd voor de meeste verhuisbedrijven. Als u overweegt om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen voor uw lange afstandsverhuizing in de zomer, kunt u het beste beginnen met het verzamelen van verhuisoffertes ten minste acht weken voor de datum waarop u van plan bent te verhuizen. Hoe eerder u uw verhuisdiensten vastlegt, hoe meer kans u maakt om de dag en het tijdstip van uw voorkeur te reserveren. Dat brengt ons bij de volgende tip…

Plan uw verhuizing vroeg in de ochtend

Over het algemeen is de zon op haar sterkst tussen 11:00 en 16:00 uur, dus verhuizen midden op een zomerse middag is niet ideaal, zeker niet als u in een warm of vochtig klimaat woont. Als u een professioneel verhuisbedrijf inschakelt, zullen de meesten rekening houden met de warmte factor en u de meest gunstige uren aanbevelen voor uw verhuizing in uw specifieke regio. Maar als u de vroege ochtenduren niet kunt reserveren en u weet dat het zinderend heet gaat worden, kunt u waarschijnlijk beter een andere verhuisdatum overwegen.

Zelf uw spullen verhuizen? Denk eens aan de inspanning en het fysieke uithoudingsvermogen die het kost om zware meubels en dozen op en af de trap en in en uit de verhuiswagen te tillen en te verplaatsen. Voeg daar nog de mogelijkheid van behoorlijk hoge temperaturen aan toe. Als u nog niet gewend bent om u in te spannen bij warme temperaturen, is het verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen en uw verhuizing in de vroege uurtjes te beginnen, wanneer u wat koelere temperaturen hebt.

Zorg dat je genoeg H2O bij de hand hebt

We weten allemaal hoe belangrijk het is om gehydrateerd te blijven, vooral in de zomer. Toch wordt het vaak over het hoofd gezien als het gaat om het simpelweg aanvullen van je lichaam met de meest essentiële voedingsstof, water. Verhuizen kan al stressvol genoeg zijn. Het laatste wat je wilt op de dag van je verhuizing zijn vervelende symptomen van uitdroging of een hitteberoerte.

 

Plan de avond ervoor een koelbox vol met waterflessen. De dag van de verhuis zorg je ervoor dat je ijs klaar hebt om de koelbox te vullen en laat iedereen die meehelpt met de verhuis weten waar de koelbox te bereiken is. Je kan ook overwegen om je verhuisteam hydraterende diepvries ijsjes aan te bieden. Er is een overschot aan lekkere, gezonde en hydraterende ijsjes op de markt vandaag. Uw verhuisteam zal het gebaar waarderen!

 

Een andere coole tip is om een aantal natte handdoeken op te rollen in de met ijs gevulde koelbox en ze een paar uur te laten koelen. Er is niets beters dan een ijs gekoelde doek op een vurig voorhoofd. Neem ten slotte de koelbox mee, zodat iedereen er op zijn nieuwe bestemming bij kan.

Kleding om koel te blijven

Lichte, ademende kleding is een must als het gaat om bewegen in de zomer. Katoen is altijd de beste stof voor een luchtig, koel gevoel omdat het voor voldoende luchtcirculatie zorgt. Zorg ervoor dat uw kleding op de dag van de verhuizing losjes zit en probeer kleding te vinden die zweet en vocht afvoert.

 

Vermijd donker gekleurde kleding die de warmte absorbeert. Draag in plaats daarvan lichtgekleurde kleding, waaronder wit en neutrale tinten. En hoewel het zomerseizoen voor slippers is, is dit niet de dag om uw tenen te laten zien! Draag schoenen met gesloten tenen die comfortabel en ademend zijn. Vergeet tot slot geen hoed, zonnebril en zonnebrandcrème.

Zet de airco aan in uw nieuwe woning

Zet de nutsvoorzieningen een dag of twee voordat u verhuist aan. Als u er niet persoonlijk bij kunt zijn om de airco aan te zetten, kunt u contact opnemen met uw makelaar of vastgoedbeheerder om dit voor u te doen. Het plaatsen van ventilatoren bij uw ingangen is een andere goede manier om de warmte te verlichten. Maak niet de fout om uw nieuwe huis niet af te koelen voor de grote dag. Het betreden van een koel huis op een snikhete dag kan het verschil maken tussen een soepele overgang en een plakkerige.

Rate this post

Leave a commentZorgeloos verhuizen?

Verhuis Offerte

 


Vragen over uw verhuizing? Tips nodig?

U kunt uw vragen gratis en vrijblijvend aan ons stellen. Wij hebben immers ruime ervaring met verhuizingen 🙂

085 201 3070


Chat openen
1
Direct contact?
Verhuisbedrijf Direct
Nog sneller contact om uw verhuizing te plannen?