info@verhuisbedrijfdirect.nl

ma t/m zo 9:00 – 18:00

Hoe u handig uw verhuisdozen kan inpakken

De meeste mensen kijken er echt naar uit, maar sommige mensen onderschatten het werk en de moeite die het inpakken van verhuisdozen kan kosten. Het is namelijk meestal een veel grotere klus dan dat u had verwacht. Er zijn veel zaken waar u zelf niet aan heeft gedacht, maar die wel invloed hebben bij het inpakken en verhuizen van dozen. Als Verhuisbedrijf Direct zijn wij gespecialiseerd in verhuizen. We geven u graag enkele praktische tips voor het inpakken van verhuisdozen.

Maak een lijst

Veel mensen denken dat ze het wel uit hun hoofd kunnen. Mensen die een verhuislijst maken, zijn echter over het algemeen meer ontspannen dan degenen die dat niet doen. De checklist zorgt er ook voor dat het duidelijker voor u is en u vergeet er niets mee. U kunt zorgen voor duidelijke taken, een duidelijke structuur van het inpakwerk en als u het meerdere keren voltooid, weet u zeker dat u alles al hebt.

Transparantie is key

Een duidelijke organisatie is belangrijk. Bijvoorbeeld door per ruimte van uw huis het inpakproces af te ronden. Als u dit doet, vergeet u bijna niets. Doordat u op deze manier het overzicht behoudt, bent u minder gestrest en kan u dus makkelijker uw spullen uitpakken. Het is ook handig om de inhoud van elke doos te noteren. Vul de verhuisdozen praktisch in. Dit ligt misschien voor de hand, maar veel mensen vergeten het of staan er niet bij stil. Veel mensen zijn ofwel te gehaast of te opgewonden bij het inpakken van dozen. Als gevolg hiervan rangschikken veel mensen dozen op een manier die u niet wilt.

Structureren

Het is ook belangrijk om de doos niet te vol te doen. U denkt ruimte te besparen, maar hierdoor is de kans groter dat de doos kapot gaat. En dat wilt u absoluut niet. Als het midden op straat of in een verhuiswagen kapot gaat, kan het uw spullen beschadigen. Zet de dingen die bij elkaar horen bij elkaar. Het is belangrijk dat u deze dingen bij elkaar zet. Sommige apparaten hebben bevestigde accessoires en sommige apparaten hebben speciale bouten, moeren en schroeven die nodig zijn voor installatie. Bewaar deze items te allen tijde bij elkaar. U kunt dit later anders alleen maar kwijtraken.

Gebruik vulmaterialen voor breekbare spullen

Breekbare voorwerpen, zoals borden en glazen, breken sneller wanneer ze samen in een doos worden geplaatst. Het is belangrijk om altijd vulmaterialen te gebruiken om deze items in te pakken voor verhuizing. Hierbij kunt u denken aan schuim en schuimverpakkingen. U kunt ook handoeken gebruiken om uw spullen in te pakken. Als u er meerdere gebruikt, kunt u veel verpakkingsmateriaal en afval besparen.

Voorkom lekkende flessen

Niets is vervelender dan een natte verhuisdoos. U realiseert zich dit meestal niet, maar vochtigheid kan verhuisdozen kwetsbaarder maken. Als u vloeibare voorwerpen bij u hebt, loopt u het risico op lekkage. Als u een fles met vloeistof hebt, doe er dan een plastic folie omheen. Dit voorkomt dat de fles lekt.

Rate this post

Zorgeloos verhuizen?

Verhuis Offerte

 


Vragen over uw verhuizing? Tips nodig?

U kunt uw vragen gratis en vrijblijvend aan ons stellen. Wij hebben immers ruime ervaring met verhuizingen 🙂

085 201 3070


Chat openen
1
Direct contact?
Verhuisbedrijf Direct
Nog sneller contact om uw verhuizing te plannen?