Ikea meubels in elkaar zetten? Tips om het zo soepel mogelijk te laten verlopen

Ikea, het Zweeds warenhuis met voordelige prijzen en een enorm aanbod aan meubilair. Hoewel de meubels in bouwpakket worden verkocht, wat in principe praktisch is voor het vervoer van de meubels. Is het in elkaar zetten van de IKEA-meubels hoogstwaarschijnlijk het meest stressvolle deel van de hele IKEA-ervaring. De bankstellen zijn voor de meeste mensen het meest frustrerend volgend de website Household Quotes die bemiddelt tussen huiseigenaren en professionele klussers.

Uit de analyse van ruim 50.000 tweets over IKEA komt naar voren dat de helft van alle tweets over Ikea bankstellen een toon met irritatie vertoonden. Ook de kledingkasten, nachtkastjes en ladekastjes zijn meubilair waar veel inspanning voor geleverd wilt worden om in elkaar te zetten. Daarom hebben wij een aantal tips waardoor het voor jou makkelijker wordt om je IKEA-meubelen in elkaar te zetten.

Tip 1: Maak genoeg ruimte vrij

Door jezelf voldoende ruimte te geven, is de kans kleiner dat je onderdelen rond schopt en ze kwijtraakt. Als je meer ruimte nodig hebt, overweeg dan om het meubel in een andere kamer te plaatsen dan waar het zal worden gebruikt, maar zorg ervoor dat het door de deur past als het klaar is. Inventariseer alle onderdelen en stukken van uw nieuwe meubels voordat u begint met bouwen. Bewaar alle kleine onderdelen in hun plastic zakken en open ze pas als je ze nodig hebt. Gebruik een kleine plastic bak om de stukken geordend te houden en te voorkomen dat ze van tafel vallen of kwijtraken.

 

Tip 2: Volg de instructies op

Bekijk de instructies snel om de onderdelen te ordenen en volg ze vervolgens precies stap voor stap. Als iets niet logisch voor je is, lees dan verder, want er is altijd een reden waarom een stuk eerst gebouwd moet worden.

Tip 3: Gebruik je eigen gereedschap

De gereedschappen die je meekrijgt van de Ikea zijn vaak klein en maken het klussen een stuk ingewikkelder dan nodig is. Wij willen meegeven als advies om je eigen gereedschap te gebruiken.

 

Tip 4: Schakel hulp in van een monteur – Er is niks mis mee om een monteur in te huren voor hulp!

Ikea meubels in elkaar zetten kost nou eenmaal tijd, stress, en veel inspanning. Verhuisbedrijf Direct heeft monteurs voor de laagste prijzen die jouw (IKEA) meubels zo snel en goedkoop mogelijk in elkaar kunnen zetten. Naast dat het snel en goedkoop is hou je ook nog eens meer tijd over voor jezelf.

Rate this post