info@verhuisbedrijfdirect.nl

ma t/m zo 9:00 – 18:00

5 dingen die je kunt doen als je spijt hebt van je verhuizing

Hoe goed u ook elk detail van uw verhuizing plant, het verhuisproces is berucht om zijn onvoorspelbaarheid en soms kan de hele verhuiservaring miserabel, teleurstellend en zelfs rampzalig blijken te zijn.

Maar geloof het of niet, het kan na de verhuizing nog veel erger worden als uw aanvankelijke verwachtingen botsen met de harde werkelijkheid op een manier die u voor de verhuizing niet had voorzien. Het kan zijn dat u spijt krijgt van uw verhuizing naar een nieuwe stad.

Er is een groot verschil tussen onaangenaam verrast worden door de realiteit na de verhuizing en spijt krijgen van de verhuizing. Uiteindelijk is het gevoel van spijt een van de ergste dingen die je kunnen overkomen na de verhuizing, simpelweg omdat het je waarschijnlijk elke dag dwars zal zitten en van streek zal maken totdat je erin slaagt een goede oplossing te vinden.

Het gevoel van spijt bij een verhuizing is meestal onmiskenbaar en het kan heel moeilijk zijn om te gaan met de bittere teleurstelling en zelfs onderdrukte woede op uzelf wanneer u uzelf realiseert dat u een fout hebt gemaakt. Ja, omgaan met spijt kan een serieuze uitdaging zijn die u snel moet overwinnen om uw emotionele evenwicht te herstellen.

Wat te doen als u spijt hebt van uw verhuizing? Geef het niet zonder slag of stoot op!

Hier zijn 5 dingen die u moet doen als u spijt heeft van uw verhuizing:

1. Zoek uit waarom u spijt heeft van de verhuizing

Het allereerste wat je moet doen als u spijt begint te krijgen dat u verhuisd bent, is proberen te achterhalen waarom u spijt heeft van uw beslissing om te verhuizen.

Soms zal het beantwoorden van de waarom-vraag u de mogelijke oplossing van het probleem zelf laten zien. Er moet zeker een reden zijn voor de spijt, of misschien zelfs meerdere redenen waarom u zich voelt zoals u zich voelt. Daarom moet het uw speciale missie zijn om de bron van de spijt te vinden om de situatie te verhelpen.

Dus, waarom heeft u spijt van het verhuizen naar een nieuwe plek?

U mist uw vrienden. Een van de meest voorkomende redenen om spijt te hebben van uw verhuizing is het feit dat u uw goede vrienden achter moest laten en u uzelf nu een vreemdeling voelt op een vreemde plek, omringd door vreemden. U mist uw vrienden misschien nu al vreselijk en u zou willen dat u niet bij hen weg had hoeven te gaan.

U mist uw oude huis. Verhuizen naar een nieuwe, onbekende plek kan meteen een gevoel van spijt geven, vooral als u nog steeds van uw oude huis houdt. Het is normaal dat u zichzelf ongemakkelijk en onwelkom voelt wanneeruje het nieuwe huis of appartement binnenstapt, maar dat gevoel van onbehagen gaat misschien niet weg en kan zelfs sterker worden naarmate de weken verstrijken.

U heeft een hekel aan de nieuwe stad of dorp. Het kan gebeuren dat u het jammer vindt dat u naar een kleine stad bent verhuisd, vooral als u uit een grote stad komt. Voelt u zich beklemd op een plek waar nooit iets gebeurt? Verhuizen van een kleine stad naar een grote stad kan ook leiden tot gevoelens van spijt, vooral wanneer u uzelf verloren voelt in een eindeloze zee van onvriendelijke gezichten.

U hebt een hekel aan uw nieuwe baan. De nieuwe baan die u in de stad van bestemming krijgt, is misschien niet wat u voor de verhuizing had gedacht. Afgezien van de aard van de baan, kunt u ook een hekel krijgen aan de meeste of zelfs al uw nieuwe collega’s.

U kunt niet tegen het klimaat. Als je maar één strenge winter overleeft, krijg je echt spijt dat je je warme en zonnige staat hebt verlaten. Of je ziet gewoon niet in hoe je nog een zinderende zomer in Arizona kunt doorstaan als je net uit het noorden bent verhuisd.

Beantwoord de “why” vraag en u hebt een kans om een goede oplossing te vinden om van dat constante gevoel van spijt na een verhuizing af te komen.

2. Focus op de positieve punten

Wat te doen als je spijt hebt van je verhuizing?

Laat er geen spijt zijn.

Als de verhuizing achter de rug is, zijn sommige dingen misschien niet meer precies zoals u ze zich voor de verhuizing had voorgesteld. Als gevolg daarvan zult u zich waarschijnlijk teleurgesteld, verdrietig en misschien zelfs ellendig voelen, en veel spijt hebben van uw beslissing om te verhuizen.

Om u beter te voelen over de hele verhuizing, moet u proberen de manier waarop u de dingen om u heen ziet te veranderen. Het veranderen van je algemene perspectief kan de sleutel zijn tot het afschudden van alle aanhoudende spijt om u weer goed te voelen.

Maar hoe verandert u uw kijk op de dingen na de verhuizing als ze gewoon niet zijn wat u dacht dat ze zouden zijn? Het is makkelijker dan u denkt: concentreer u op wat u wint en NIET op wat u hebt verloren als gevolg van de verhuizing.

Dit is wat u moet doen: maak een lijst van alle dingen die beter voor u worden met deze verhuizing. Er zullen namelijk vast ook wel positieve dingen zitten aan de verhuizing, anders was u waarschijnlijk niet verhuisd.

Hier is wat de grote Alexander Graham Bell ooit zei:

“Wanneer een deur sluit, gaat een andere deur open. Maar we kijken vaak zo lang en met zoveel spijt naar de gesloten deur, dat we de deur die voor ons opengaat niet zien.”

En als u klaar bent met de lijst van de plussen en de minnen van een verhuizing in uw specifieke geval, dan hoeft u alleen nog maar op de positieve punten te richten om geen spijt meer te hebben van uw verhuizing.

Daarnaast is het goed om de kansen te omarmen die het nieuwe appartement / huis biedt. Misschien wordt je wel vrienden met mensen uit de buurt en bouwt u een goede vriendschap op. Wie weet ontmoet u wel uw hartsvriend(in)!

In plaats van naar het verleden te kijken, moet je ook kijken naar de nieuwe kansen in de toekomst. Heb je dan nog steeds spijt?

Schakel een verhuisbedrijf in Den Haag in

3. Blijf in contact met goede vrienden

Spijt is bijna onvermijdelijk, vooral onmiddellijk na de verhuizing. U bevindt zich in een vreemde, onbekende omgeving, dus het is vrij gemakkelijk om uw verdrietig en nostalgisch te voelen over wat u net bent kwijtgeraakt door de verhuizing.

En wat u waarschijnlijk het meest zal betreuren na een verhuizing is het feit dat u uw beste vrienden niet meer zovaak ziet die bijvoorbeeld in de buurt woonde.

Of u nou zelf de keuze had of niet, of u uit uw oude woning moest vertrekken dat doet er nu even niet toe. Wat op dit moment relevant is, is om het beste te maken van de situatie waarin u zich nu bevindt. U kunt niet ongedaan maken wat al gedaan is, dus wat u kunt doen is uw best doen om contact te houden met uw goede vrienden, ongeacht de afstand die jullie scheidt.

Spreek een dag en tijd af waarop u en uw beste vrienden met elkaar kunnen praten – via de telefoon of op internet via een ander social medium zoals Zoom, Whatsapp of Teams. Hoe vaak u met uw vrienden communiceert hangt af van verschillende factoren, zoals uw dagindeling, hun dagindeling, en of jullie iets interessants hebben om over te praten. Er zijn hier geen communicatieregels. U kunt ervoor kiezen om hun stemmen elke dag te horen of één keer per week.

Is het niet meer mogelijk om bepaalde vrienden te zien? Overweeg dan om echte brieven en/of ansichtkaarten uit te wisselen met de vrienden die u hebt moeten achterlaten. Dit is een uitstekende manier om contact te houden en uzelf meer tijd te geven om tussen de brieven of ansichtkaarten door nieuwe en spannende dingen te bedenken om te delen met de mensen die het dichtst bij u staan.

Nodig uw beste vrienden uit om u te komen bezoeken op de nieuwe plek, wanneer het jullie beiden goed uitkomt. Of maak concrete plannen om terug te gaan naar de oude plek om hen weer te zien. Op die manier zou alleen al de gedachte om een paar dagen met uw goede vrienden door te brengen de abrupte verandering veel draaglijker voor u moeten maken en u ook moeten helpen om geen spijt meer te hebben van uw beslissing om te verhuizen.

En hoewel het een goed idee is om de band met uw verleden te behouden, moet u onthouden dat de enige manier om vooruit te komen is om nieuwe vrienden te maken wanneer zich een goede gelegenheid voordoet om dat te doen.

4. Maak van de onbekende plek een vertrouwde plek

Alleen naar een nieuwe stad verhuizen

De enige manier om de nieuwe plek leuk te gaan vinden is door dapper genoeg te zijn om hem te verkennen.
Een van de belangrijkste redenen om spijt te krijgen van een verhuizing is dat je vertrouwdheid hebt vervangen door onbekendheid en comfort door ongemak. Je bent net verhuisd naar een vreemde plek waar de meeste mensen misschien koud en gastvrij lijken, terwijl de omgeving vreemd en soms zelfs bedreigend aanvoelt.

Tijdens die eerste weken en zelfs maanden zou je wel eens terug willen naar de vertrouwde plek, waar de mensen niet zo afstandelijk waren en alles gewoon zinvol voor u was. Maar teruggaan is misschien helemaal geen optie, dus u zult een manier moeten vinden om met het sterke gevoel van nostalgie om te gaan om de spijt van de verhuizing kwijt te raken.

In feite zijn er een paar dingen die u kunt doen om de situatie te verbeteren:

  • De huidige plek meer als thuis laten voelen
  • De stad of plaats beter leren kennen om dat schrijnende gevoel van vreemdheid en onbekendheid van je af te schudden.
  • Overweeg de nieuwe woning zo in te richten dat het er gezelliger en comfortabeler is om in te wonen.
  • Schik de meubels precies zoals ze in uw oude huis stonden, of in ieder geval dicht genoeg.
  • Verken de nieuwe stad, het dorp of de gemeente om de omgeving beter te leren kennen.

5. Laat tijd uw spijt genezen

Als het u niet lukt om van dat vreselijke gevoel van spijt na de verhuizing af te komen, wat u ook doet, dan moet u nog één ding proberen dat geweldig zou moeten werken en dat is om uzelf meer tijd te geven.

Ze zeggen dat tijd alle wonden heelt, dus moet u uzelf ook meer tijd geven om te acclimatiseren aan de nieuwe omgeving, meer tijd om nieuwe vriendschappen te sluiten, en meer tijd om het nieuwe huis of appartement als uw eigen huis te laten voelen. U moet gewoon geloven dat aanpassing de sleutel is om u weer goed te voelen, want dat is vaak het geval.

Goede dingen overkomen degenen die wachten… en hopelijk zal de tijd je helpen om geen spijt meer te hebben dat u verhuisd bent. Maar uiteindelijk loopt het niet altijd goed af, dus het is mogelijk dat u geen uitweg vindt uit de voortdurende spijt over uw beslissing om te verhuizen. Uw situatie kan nog gecompliceerder worden als u toevallig te maken krijgt met een verhuisdepressie als gevolg van uw verhuizing.

Hoe overwint u een verhuisdepressie na een verhuizing

Als u alles hebt geprobeerd en niets werkt.. dan hebt u misschien geen andere keuze dan opnieuw te verhuizen. Het zit zo: u kunt teruggaan naar de plek die u verliet (als nostalgie te overweldigend voor uw blijkt te zijn) of u kunt ervoor kiezen om naar een gloednieuwe plek te verhuizen in de hoop dat ongrijpbare gevoel van geluk terug te vinden dat u onderweg op de een of andere manier bent kwijtgeraakt.

En als een nieuwe verhuizing voor de deur staat, zult u waarschijnlijk niet de zin of de energie hebben om nog een verhuizing helemaal alleen te organiseren. Het is dus tijd om uw volgende verhuizing door een ervaren verhuisbedrijf te laten uitvoeren.

Vraag een gratis offerte aan bij de beste verhuizers van Nederland.

3.4/5 - (9 stemmen)

Leave a commentZorgeloos verhuizen?

Verhuis Offerte

 


Vragen over uw verhuizing? Tips nodig?

U kunt uw vragen gratis en vrijblijvend aan ons stellen. Wij hebben immers ruime ervaring met verhuizingen 🙂

085 201 3070


Chat openen
1
Direct contact?
Verhuisbedrijf Direct
Nog sneller contact om uw verhuizing te plannen?