info@verhuisbedrijfdirect.nl

ma t/m zo 9:00 – 18:00

Tips voor soepele woningontruiming

Huisontruiming: een onverwacht noodzakelijk kwaad

Een woning moeten ontruimen is in de meeste gevallen een ingrijpende en emotionele aangelegenheid. De reden kan diverse oorzaken hebben, maar is bijna altijd een droevige; bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare of de verhuizing van ouders naar een verzorgingshuis. Dan moet het huis ineens leeg gemaakt worden. En hoewel het voor een verhuisbedrijf bij de dagelijkse werkzaamheden behoort, is een huisontruiming, door de emoties die er bij de betrokken mee gepaard gaan toch altijd net even anders dan een gewone verhuizing. Het is dan prettig te weten dat een ervaren verhuisbedrijf als Verhuisbedrijf Direct respectvol met deze situatie omgaat, ongeacht de aanleiding.

Wat te doen bij een woningontruiming

Omdat een woningontruiming begrijpelijkerwijs een met veel emotie gepaard gaat bij de betrokkenen, kan het inschakelen van een verhuisbedrijf een verstandige keuze zijn. Niet omdat wij vinden dat wij misschien beter zijn in verhuizen, maar vooral omdat de professionele verhuizer niet emotioneel betrokken is bij het huis en de voormalige bewoner(s). Iemand die afstand heeft is beter in staat om de ontruiming in goede banen te leiden. De echte verhuizers zullen met respect het huis leegmaken, eventuele vloerbedekking verwijderen en de woning veegklaar voor u opleveren. Vooraf bespreken zij met u waar de spullen naartoe moeten. Weet dan ook dat u de inboedel op diverse plaatsen kunt laten afleveren. Denk bijvoorbeeld aan een (tijdelijke) opslag, een kringloopwinkel, of het adres van een familie of vrienden.

Het plannen van een huisontruiming

Een woningontruiming roept bij de betrokken onvermijdelijk emoties op. Logisch, want een huis staat niet alleen vol met spullen; een huis zit ook boordevol dierbare herinneringen. Daar mag u gerust even bij stilstaan. Maar praktisch gezien remt dat de ontruiming. Waarom neemt u zelf niet alle tijd voor het opslaan van alle herinneringen en laat u een verhuisbedrijf de praktische kant van de ontruiming uitvoeren? Dan weet u zeker dat er niets over het hoofd gezien wordt. Toch is ook een goede planning noodzakelijk. Een verhuisbedrijf kan u hierbij assisteren.

 1. Stel een coördinator aan
  Laat een familielid of vriend de woningontruiming coördineren en contact onderhouden met het verhuisbedrijf. Zo voorkomt u dat taken blijven liggen of dubbel uitgevoerd worden.
 2. Neem de tijd die u nodig heeft
  Neem voldoende tijd voor het leegmaken van het huis. Bedenk wat er met het huis en de inboedel moet gebeuren. Neem geen overhaaste beslissingen. De opzegtermijn van een huurhuis is maximaal 6 maanden na overlijden. Wacht niet met het leeghalen tot het allerlaatste moment, maar benut de hele periode
 3. Zoek de administratie uit
  Breng de administratie in kaart wat betreft hypotheek, leningen, rekeningen, verzekeringen, abonnementen et cetera.
 4. Huur opzeggen of huis verkopen?
  Bij een huurhuis geldt een wettelijke ontruimingstermijn van zes maanden. En let op de opzegtermijn van één maand. Huis verkopen? Schakel dan tijdig een makelaar in.
 5. Inboedel verdelen
  Het verdelen van de inboedel kost de meeste tijd. Wie wil wat hebben? Werk daarbij met labels en schrijf erop wat naar welke locatie moet. Verhuizers zien dan in één oogopslag wat ze moeten doen.

Wij helpen u met een woningontruiming

We hopen dat u er voorlopig niet mee te maken krijgt, maar mocht u voor een woningontruiming staan, dan kunt u altijd bellen met 070 214 94 22. U kunt buiten kantoortijden ook een een bericht achterlaten via ons online contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!

Rate this post

Leave a commentZorgeloos verhuizen?

Verhuis Offerte

 


Vragen over uw verhuizing? Tips nodig?

U kunt uw vragen gratis en vrijblijvend aan ons stellen. Wij hebben immers ruime ervaring met verhuizingen 🙂

085 201 3070


Chat openen
1
Direct contact?
Verhuisbedrijf Direct
Nog sneller contact om uw verhuizing te plannen?