info@verhuisbedrijfdirect.nl

ma t/m zo 9:00 – 18:00

Hoe te verhuizen tijdens de corona pandemie?

Hoe te verhuizen tijdens de corona pandemie?

Verhuizen is al een van de drie meest stressvolle gebeurtenissen in het leven. Op de voet gevolgd door de dood en de echtscheiding. Verhuizen tijdens de Corona pandemie wordt al moeilijker. Dit vanwege de beperkte bewegingsvrijheid die is opgelegd maakt het proces overweldigend aanvoelen.

Met vele jaren ervaring is Verhuisbedrijf Direct er om u door het hele proces te loodsen. Van het kiezen van een gerenommeerd bedrijf tot het voorbereiden van een verhuisdag.

Verhuizen tijdens corona: Kies een goed verhuisbedrijf

Voor het verhuizen tijdens de Corona pandemie geldt op dit moment gelden dezelfde aanbevelingen bij het onderzoek naar een gerenommeerd verhuisbedrijf. Doe uw onderzoek, vraag vrienden, familie of uw makelaar om vertrouwde verwijzingen en controleer het bedrijf online.

Naast het gebruikelijke advies, zijn hier nog een paar dingen om te overwegen tijdens deze periode:

 • Telefoon of virtuele schatting. In de meeste gevallen zou uw verhuisbedrijf u een gratis telefoon of virtuele schatting moeten kunnen geven, zodat het niet nodig is om iemand naar uw huis te sturen om een verhuisofferte te maken. In de gevallen waar een prijsopgave ter plaatse nodig is. Moet deze worden voorbereid met een masker of gezichtsbedekking, en moet u er ook een dragen.
 • Operationele veranderingen. Uw verhuisbedrijf moet in staat zijn om specifieke operationele veranderingen die ze hebben doorgevoerd sinds de uitbraak van het Corona virus op te sommen. Deze moeten voorzorgsmaatregelen omvatten zoals dagelijkse gezondheidscontroles voor alle werknemers, verhoogde reiniging en ontsmetting van alle apparatuur, sociale afstand nemen op de verhuisdag, en contactloze interactie met uw verhuizend personeel. Inclusief het afronden van de betaling en het papierwerk aan het einde van de verhuizing.
 • Boetevrije herplanning. Vraag uw verhuisbedrijf naar een boetevrije herplanning voor het geval dat u of iemand in uw huishouden wordt gevraagd om in quarantaine te gaan voor de verhuisdag. Gerenommeerde bedrijven zullen dit niet alleen aanbieden, maar ze zullen er ook op aandringen om de veiligheid van hun personeel te garanderen.

Voorbereiding van uw verhuizing

Onze blog staat vol met informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op een traditionele verhuizing, maar in deze post willen we ons speciaal richten op het voorbereiden op uw verhuizing tijdens de Corona pandemie. Naast het organiseren, inpakken en het voorbereiden van kinderen of huisdieren op een verhuisdag. Zijn er verschillende andere zaken die op dit moment moeten worden overwogen.

 • Dozen en materialen. Probeer geen verpakkingsmateriaal te kopen, maar laat uw verhuizers het bij u thuis afleveren. Indien beschikbaar. Is dit een goede optie om u te helpen onnodige tijd in de openbare ruimte te beperken. En meestal zijn de beschikbare dozen steviger dan wat u in een grote dozenwinkel zult vinden. Het zelf verpakken van enkele (of alle) losse huishoudelijke artikelen maakt het ook makkelijker als de verhuizers aankomen.
 • Veiligheidsbenodigdheden. Zorg ervoor dat u en iedereen in uw gezin toegang heeft tot schone maskers of gezichtsbedekking voor de verhuisdag (de verhuizers moeten voorbereid komen met hun eigen maskers of gezichtsbedekking). Gebruik een doos of kleine container om een “Covid Kit” te maken die u gemakkelijk kunt vinden en meenemen naar uw nieuwe huis. Naast de maskers moet dit ook zeep, papieren handdoeken en/of handreiniger bevatten. Zodat u en uw gezin de hele dag door uw handen kunnen schoonmaken.

  2 andere punten

 • Gezondheidscontrole. Het is belangrijk om 24 uur voor de verhuisdag een gezondheidscontrole van u en iedereen in uw huis te doen. Als iemand ziek is, koorts heeft of bij iemand in de buurt is geweest die ziek is/was, moet u uw verhuizing opnieuw plannen om de veiligheid van de verhuizers te garanderen. Uw verhuisbedrijf moet dezelfde dagelijkse gezondheidscontrole uitvoeren op hun medewerkers.
 • Verhuisdag plan. U wordt gevraagd uw huis te verlaten nadat de verhuizers de eerste stappen hebben gezet en in plaats daarvan met hen te communiceren via telefoon of video. Als dit niet mogelijk is, wordt u gevraagd om u te isoleren naar een locatie in uw huis, zoals een slaapkamer of kantoor. Het vooraf verpakken van een essentiële tas maakt dit gemakkelijker. Naast de belangrijke zaken die u bij de hand wilt hebben. Zoals uw portemonnee, sleutels, telefoon en medicijnen. Zult u ook iets willen inpakken om u bezig te houden. Zoals een boek of een goed opgeladen laptop of tablet.

Tips voor een stress vrij verhuizen Corona Pandemie

Zorg ervoor dat je klaar bent voor de ochtendlijke doorloop met je verhuizers. Hier zullen zij vragen stellen over wat er verplaatst wordt en wat speciale aandacht nodig heeft. Ook laat u hen dan weten wat uw plan is voor sociale afstandelijkheid en wat de beste manier is om met u te communiceren gedurende de hele verhuizing.

Hier zijn een paar suggesties om de verhuisdag te vergemakkelijken:

 • Handwasstation. Op beide verhuislocaties is het plan om een wasbak aan te wijzen die de verhuizers kunnen gebruiken om hun handen te wassen tijdens het hele verloop van de verhuizing. Zorg ervoor dat deze ruimte voorzien is van handzeep en papieren handdoeken. Wijs tijdens de dag van de verhuizing het handwasstation aan de verhuizers aan.
 • Sociale afstand nemen. U en uw verhuizers zullen veiliger zijn als u bereid bent om uw huis te verlaten voor de duur van de verhuizing. Zodra de eerste doorloop met uw verhuizers is voltooid. Verhuisbedrijf Direct is bereid om met klanten te communiceren via telefoongesprekken, sms’jes of videogesprekken tijdens de gehele duur van de verhuizing. Laat de verhuizers weten welk type communicatie voor u het beste werkt. Zoals hierboven vermeld, dient u zich te isoleren naar één locatie in uw huis als u niet in staat bent om te vertrekken. Zoals een slaapkamer of kantoor.
 • Stressvrije tijd. Terwijl uw verhuizers aan het werk zijn, heeft u waarschijnlijk wat vrije tijd. Om de stress van de verhuisdag te helpen verminderen, Moet u proberen om in ieder geval een deel van deze tijd iets ontspannend te doen. Dit kan betekenen dat u geniet van een wandeling. Een boek leest of tijd besteedt aan het schoonmaken en voorbereiden van uw nieuwe huis, als dat in de buurt is. Dit is waar uw essentiële tas van pas zal komen. Je moet een paar items bij de hand hebben om u te helpen uw tijd te bezetten.

Verhuizing door Verhuisbedrijf Direct tijdens de corona pandemie

Hopelijk kunt u met deze tips een goede keuze maken en een stressvrije verhuizing meemaken. Wilt u dat uw verhuizing wordt uitgevoerd door een professioneel verhuisbedrijf? Neem dan contact met ons op.

 

Rate this post

Zorgeloos verhuizen?

Verhuis Offerte

 


Vragen over uw verhuizing? Tips nodig?

U kunt uw vragen gratis en vrijblijvend aan ons stellen. Wij hebben immers ruime ervaring met verhuizingen 🙂

085 201 3070


Chat openen
1
Direct contact?
Verhuisbedrijf Direct
Nog sneller contact om uw verhuizing te plannen?