info@verhuisbedrijfdirect.nl

ma t/m zo 9:00 – 18:00

Tips om te verhuizen met huisdieren

Als professioneel verhuisbedrijf begrijpen wij dat verhuizen een zwaar proces is, en het wordt alleen maar zwaarder als u viervoetige vrienden heeft die met u meegaan. Als u honden, katten of beide heeft, dan zijn hier een paar eenvoudige dingen die u kunt doen om het verhuisproces makkelijker te maken voor uw huisdieren, en voor uzelf.

Breng één laatste bezoek aan de dierenarts

Sommige huisdieren gaan niet graag naar de dierenarts, maar als u gaat verhuizen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw dieren een controle krijgen voordat u vertrekt. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is als u zo ver weg gaat verhuizen dat u een nieuwe dierenarts moet zoeken, of als er een vliegtuig aan te pas komt. Zorg voor bewijzen van vaccinaties, medicijnen en ander papierwerk dat u nodig zult hebben. Sommige staten vereisen gezondheidscertificaten voor u om in te voeren met uw huisdier, dus zorg ervoor en wat onderzoek te doen op voorhand. Als u wacht tot het laatste moment dan kan dit alleen maar voor stress zorgen, wat eigelijk onnodig is

Laat uw huisdieren tijdelijk op een andere plek verblijven

Een pension kan moeilijk zijn voor dieren die verlatingsangst hebben, maar het is vaak een betere oplossing op de lange termijn als u naar een nieuw huis verhuist. Als u uw dieren op de verhuisdag stalt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze onder de voet worden gelopen, is er geen kans dat ze weglopen, en hoeft u ze niet constant in de gaten te houden. Het bespaart tijd, frustratie en risico’s, wat uw verhuizing een stuk vlotter kan laten verlopen. Daarnaast is het veiliger voor uw huisdieren.

Behoud zo veel mogelijk routine

Onze huisdieren houden van routine en ze zijn gevoelig als die verandert. Veranderingen in hun routine kunnen zorgen voor stress. Probeer daarom uw verhuizing zo te organiseren dat het de routine van uw huisdieren (en die van uzelf) zo min mogelijk verstoort. Laat ze langzaam wennen aan wat er gebeurt, en ze zullen er veel beter op reageren. Zorg er ook voor dat u ze zoveel mogelijk vertrouwd maakt wanneer uzelf ze verhuist. Favoriete speeltjes en beddengoed kunnen fungeren als een veiligheidsdeken, en helpen u huisdieren rustiger te blijven tijdens het hele proces.

Zorg ervoor dat uw huisdieren gewend zijn aan hun onderkomen

Of u nu honden of katten hebt, u wilt er natuurlijk altijd goed mee omgaan. U moet de tijd nemen om uw huisdieren te laten wennen aan het reizen. Als u bijvoorbeeld een kat hebt, zet dan hun draagtas op de grond met de deur open. Laat ze eraan wennen dat het daar staat en geef ze de kans om het te verkennen. Als u een hond hebt, laat hem dan wennen aan een bench of een kennel. Neem ze mee op steeds langere autoritten en laat ze wennen aan het passagier zijn als dat mogelijk is. Hoe meer tijd u kan nemen om uw huisdieren aan het verhuizen te laten wennen (ook al zullen ze het nooit echt leuk vinden), hoe gemakkelijker alles zal gaan.

Identificatie

Zorg er altijd voor dat uw huisdier geïdentificeerd is. Als het ondenkbare gebeurt en uw huisdier verdwaalt tijdens de verhuizing, hoe moeten ze dan de weg naar jou terugvinden? Zorg ervoor dat de halsband goed past en dat het label een telefoonnummer bevat dat niet kan worden verbroken tijdens de verhuizing. Het is ook een goed idee om uw huisdier te laten chippen.

Chill out… uw huisdieren kijken mee

We hebben het al eerder gezegd, en we zeggen het nogmaals…. verhuizen is stressvol. Zelfs als alles perfect verloopt (wat nooit het geval is), zult u dagen hebben waarop u gewoon op de grond wilt gaan liggen en een goede, ouderwetse aanval wilt doen. Maar hoe stressvol de dingen ook worden, het is belangrijk dat u onthoudt dat kleine oogjes naar u kijken en dat u ze misschien bang maakt.

Uw huisdieren staan al onder grote stress door het hele verhuisproces. Nieuwe spullen verschijnen zonder uitleg, vertrouwde spullen gaan de deur uit, en er zijn nieuwe mensen, zoals de professionele verhuizers, die de routine verstoren. Neem dus even de tijd, haal adem en bedenk dat uw huisdieren u nodig hebben om kalm en geruststellend voor hen te zijn. Anders zouden ze wel eens over de rand van de stressmeter kunnen schieten.

Als u op zoek bent naar een professioneel verhuisbedrijf om u te helpen met uw aanstaande verhuizing, neem dan vandaag nog contact met ons op!

Rate this post

Leave a commentZorgeloos verhuizen?

Verhuis Offerte

 


Vragen over uw verhuizing? Tips nodig?

U kunt uw vragen gratis en vrijblijvend aan ons stellen. Wij hebben immers ruime ervaring met verhuizingen 🙂

085 201 3070


Chat openen
1
Direct contact?
Verhuisbedrijf Direct
Nog sneller contact om uw verhuizing te plannen?