info@verhuisbedrijfdirect.nl

ma t/m zo 9:00 – 18:00

Zelf verhuizen: wat heeft u nodig?

Tips voor een veilige verhuizing

Gaat u binnenkort verhuizen? En doet u dat zonder verhuisbedrijf? Dat kan natuurlijk prima. In dat geval geven we u hier graag wat tips mee om de verhuizing veilig te laten verlopen. Want een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan weet u zeker dat u alles in het werk heeft gesteld om ongelukken te voorkomen. Twijfelt u of uw verhuizing u toch iets te machtig is? Schakel dan alsnog een verhuisbedrijf in, want twijfel is een slechte raadgever.

Let op veiligheid tijdens uw verhuizing

Tijdens een verhuizing gaan er veel spullen door uw handen. Van licht tot zwaar en van kwetsbaar tot robuust. Ook legt u veel meters af met al die spullen; trap op-trap af, van binnen naar buiten, in en uit de bestelwagen of vrachtwagen. Dat is fysiek zwaar werk en daarbij ligt vermoeidheid op de loer. Een ongelukje is dan snel gebeurd. U kunt iets laten vallen. Dat is jammer, maar het leed is wel te overzien. Maar u kunt zelf ook ten val komen, struikelen of door uw rug gaan. Dat is echt ongewenst. Dat kan een langdurige nare nasleep hebben. Zorg er dus altijd voor dat u voldoende hulpmiddelen voorhanden hebt om de verhuizing voor u – en uw spullen – zonder kleerscheuren te laten verlopen. Professionele verhuizers gebruiken ze ook voor hun veiligheid. Waarom zou u het op een andere manier doen?

Benodigdheden bij zelf verhuizen

Om een verhuizing, die u helemaal zelf doet, zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het verstandig om gebruik te maken van dezelfde verhuishulpmiddelen die de professionele verhuizer zelf ook gebruikt. Het maakt de verhuizing makkelijker en veiliger. Wat de meeste mensen wel in huis hebben als ze gaan verhuizen, is een ruime hoeveelheid verhuisdozen. Soms is er ook nog wel een verhuisdeken voorhanden, maar daar blijft het vaak bij. Veelgebruikte en handige hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld meubelhondjes, steekwagens, witgoedzakken, sofa movers, meubelhoezen, touwen en blokken. Heeft u dit allemaal niet voorhanden? Weet dan dat u dit allemaal kunt kopen of huren bij uw verhuisbedrijf.

Zorg dat goedkoop geen duurkoop wordt

Zelf verhuizen is allicht goedkoper dan wanneer u een professioneel verhuisbedrijf inschakelt. Per persoon en per uur kan dat onder de streep nog best tegenvallen. Maar voorop staat dat u het geld wel in de zak houdt. Dat is uiteraard heel prettig als u krap bij kas bent. Maar wij benadrukken toch nog maar een keer dat zelf verhuizen niet helemaal zonder risico’s is. Zorg dus voor voldoende mankracht, hulpmiddelen en neem vooral heel goed uw veiligheid in acht. Anders kan een goedkope verhuizing wel eens onaangenaam duur uitpakken met onvoorziene zorgkosten. Meer weten over het huren van verhuishulpmiddelen? Bel dan naar 070 214 94 22 of laat een bericht achter via ons online contactformulier.

Rate this post

Zorgeloos verhuizen?

Verhuis Offerte

 


Vragen over uw verhuizing? Tips nodig?

U kunt uw vragen gratis en vrijblijvend aan ons stellen. Wij hebben immers ruime ervaring met verhuizingen 🙂

085 201 3070


Chat openen
1
Direct contact?
Verhuisbedrijf Direct
Nog sneller contact om uw verhuizing te plannen?