info@verhuisbedrijfdirect.nl

ma t/m zo 9:00 – 18:00

Tips voor verhuizing in de regen

Het regent zo vaak in Nederland, dat een verhuizing in de regen haast niet meer uit te sluiten is. Vervelend hé, als al uw spullen nat worden. Maar wanneer u toch op die dag uw verhuizing gepland heeft staan, heeft u eigenlijk geen andere keuze. Dan moet u er maar het beste van maken! Toch zijn er een aantal simpele stappen die u kunt nemen om toch uw verhuizing goed te laten verlopen. Daarom geven wij in dit blog artikel een aantal tips hoe u een verhuizing in de regen aangenamer kan maken.

Sla extra veel afdek plastic en vuilniszakken in

Als u het weerbericht goed in de gaten heeft gehouden en het blijkt dat het gaat regenen tijdens de dag dat u gaat verhuizen. Dan is een trip naar de dichtsbijzijnde bouwmarkt niet onverstandig. U kunt extra grote zakken of extra groot plastic folie kopen om uw meubels en spullen te beschermen. Sommige professionele verhuisbedrijven helpen u met het aanleveren van verhuismateriaal. Of ze pakken de spullen zelfs voor u in!

Het kan helpen bij uw grote meubels, maar ook bij de kleinere spullen die u heeft is het fijn als dit ingepakt zit. Zodat het niet beschadigd of nat wordt. Kleinere spullen kunt u in een vuilniszak doen zodat u ze voor de transport rit tenminste heeft beschermd.

Bescherm uw vloer

Wanneer u niet uw meubels en spullen goed inpakt, dan zijn ze ook nat als u ze in uw nieuwe huis brengt. Heeft u een stenen vloer of plastic parket? dan maakt dat niet heel veel uit. Maar wanneer u vloerbedekking heeft, of een houten vloer. Dan kan dat nog best voor wat probleempjes zorgen!

Als de nattigheid in uw tapijt trekt, dan kan dat namelijk gaan rotten. Dat merkt u niet direct, maar vooral wanneer u uw huis niet goed luchten en wanneer het niet goed geventileerd is. Bij een houten vloer hoeft het niet te resulteren in een stink lucht. Wel kan het zorgen van vervelende vlekken. En dat is natuurlijk zonde!

Laat de verhuiswagen zo dicht mogelijk bij uw huis parkeren

Of het nou voor uw nieuwe of voor uw oude huis is. Wanneer u de instructie geeft om de wagen zo dichtbij mogelijk te zetten dan scheelt dat al een hoop. Heeft u een volle tuin waar u niet zo makkelijk doorheen kan lopen? Snoei dan de struiken zodat  de verhuizers makkelijk en snel de spullen in of uit uw wagen kunnen laden. U kunt ook overwegen om een afdekzeil tussen vanaf uw voor / achterdeur tot de verhuiswagen te hangen. Maar in een regenachtig land zoals Nederland, kunnen de verhuizers meestal ook een aantal tips geven  hoe u het beste kunt verhuizen tijdens de regen.

Calculeer vertraging in

Vooral wanneer met bakken uit de hemel komt, is de kans groot dat het op de weg vast komt te staan. Daarom is het slim om bij heftige regen er rekening mee te houden dat het allemaal wat langer kan gaan duren. Zorg er dus voor dat dit ook in uw tijdschema past en dat u hier rekening mee houdt. Zorg er ook voor dat uw budget dat toelaat.

Vergeet uzelf ook niet!

U zou het misschien zomaar vergeten, maar vergeet ook niet om uzelf goed op heftige regenval te kleden. Ook goede schoenen zijn belangrijk. Wanneer u namelijk natte schoenen heeft zonder veel profiel, dan kunt u zomaar komen te vallen.

Wij hopen dat deze tips voor een verhuizing in de regen u gaan helpen, mocht het plots gaan plenzen. Wilt u meer van onze blogs lezen? Dat kunt u doen op onze blog pagina. 

Rate this post

Zorgeloos verhuizen?

Verhuis Offerte

 


Vragen over uw verhuizing? Tips nodig?

U kunt uw vragen gratis en vrijblijvend aan ons stellen. Wij hebben immers ruime ervaring met verhuizingen 🙂

085 201 3070


Chat openen
1
Direct contact?
Verhuisbedrijf Direct
Nog sneller contact om uw verhuizing te plannen?